Journalistevent hos Schibsted

Välkommen till en inspirerande förmiddag hos Schibsted, med Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Omni!

Vi har samlat proffs från branschen som ser fram emot att få dela sina erfarenheter, spännande historier, konkreta tips och massor med inspiration. Taket är högt och ingen fråga är fel, vi vill att du ska få nya insikter som hjälper dig i din framtida karriär som journalist.

Dagen avslutas med en rundvandring hos redaktionerna.

När? 23 februari kl 9:00-12:00
Var? Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Vi bjuder på frukost och fika ☕️🥐 Observera att det är begränsat antal platser, säkra din plats genom att registrera dig idag!

 

👉 Registrera dig här  👈

 

Träffa talarna

 

Linnea Järkstig – Nyhets- och utvecklingsredaktör, Omni
Jag heter Linnea och är nyhets- och utvecklingsredaktör på Omni sedan sex år tillbaka. Jag är extra intresserad av att jobba med breakingjournalistik då jag gjort det även innan min tid på Omni.

Jag kommer prata om hur vi jobbar med breaking på Omni. Hur vi gör för att vara snabba utan att tumma på korrektheten – och varför man alltid ska tänka push först. Men jag ska också prata om vad som gör Omni unikt som arbetsplats och varför det är en utmaning att vara nyhetsredaktör.

 

Henning Eklund & Alice Aveshagen – Grävande reportrar, SvD
Vi kommer tillsammans prata om “att göra ett poddgräv”.
Podd-dokumentären Barnidolen och skandalerna har slagit alla lyssnarrekord på SvD och uppmärksammats stort i både den traditionella och den nya medievärlden. Granskningen av den kontroversiella influencern Pontus Rasmusson fick Youtube att ta bort en av plattformens största kanaler i Sverige. Vi kommer berätta om arbetet bakom succén och om de många utmaningarna – hur gör man när både huvudpersonen och ett av världens mäktigaste företag vägrar ställa upp på intervju? Hur navigerade SvD bland de många medieetiska frågorna? Och vad innebär det för möjligheter, och svårigheter, att presentera ett gräv i formen av en podd?

 

Kristoffer Bergström – Reporter och krönikör, Sportbladet
Jag heter Kristoffer Bergström och jobbar på Sportbladet. Jag skämdes från början för att kalla mig enbart sportjournalist och försökte flika in att jag skriver lite för kulturen eller nyheterna också. Men det är dumheter att hålla på så, för allt jag har skrivit av värde har utgått ifrån idrott.

Jag kommer beskriva hur sportjournalistik kan förklara världen. Hur idrott kan vara en genväg eller en omväg för att hitta rent makalösa historier. Och varför Sportbladet är en arbetsplats som borde passa just dig.

 

Cecilia Vaccari – Programledare och reporter, Aftonbladet TV
Jag heter Cecilia och jobbar som programledare och reporter på Aftonbladet TV. Jag kommer prata om att leverera nyheter i rörligt format. Dels med fokus på livenyheter och vikten av snabbhet och tydlighet i breakinglägen. Men också hur vi i vår planerade videojournalistik hittar tv-vinkeln i varje nyhetsstory – hur identifierar vi vad som gör sig bäst i video respektive text osv.

Jag delar min tid på Aftonbladet som både reporter och programledare och brinner för nyheter och starka berättelser. Gärna med fokus på politik eller utrikesnyheter. Jag har rapporterat från över 20 länder om allt från brasiliansk politik till terror i Europa och dansbandsveckan i Malung.

 

Sandra Johansson – Premiumchef Omni Ekonomi
Jag har jobbat på Omni sedan 2019 i olika roller, bland annat som nyhets- och utvecklingsredaktör, programledare och som tf redaktionellt utvecklingsansvarig.

Jag kommer berätta om hur vi på Omni jobbar med att utveckla vår journalistik och produkt och hur det är en del av varje redaktörs vardag. På Omni jobbar vi alla aktivt med att göra den bästa journalistiken idag – men också imorgon – vilket innebär stora möjligheter att få göra många spännande saker.

 

Beri Zangana – Reporter, Aftonbladet 
Jag jobbar som reporter på Aftonbladets breakingdesk sedan år 2020. Jag har främst jobbat på breakingdesken men även hoppat in på krimredaktionen och gjort projektsatsning inför valet 2022.

Jag kommer prata om hur det är att jobba på Aftonbladets snabba breakingdesk. Om att göra journalistik för alla, mitt jobb är att göra stora händelser begripliga och små händelser underhållande. Det är högt och lågt och vi riktar oss till alla läsare där ute. Samtidigt får man skriva om alla ämnen och genom det hittar man också någonting som man brinner extra mycket för. För mig blev det krimjournalistik i kombination med breakingarbetet.

 

👉 Registrera dig här  👈