Pressemelding: Lars Helle (48) ny sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, Published 20/10/2011 14:00:00

Styret i Stavanger Aftenblad har i dag ansatt Lars Helle (48) som ny sjefredaktør. Helle kommer fra stillingen som sjefredaktør i Dagbladet.

– Lars Helle er en erfaren publisist. Han har gjort en jobb i Dagbladet som er lagt merke til, og har en tilknytning og et engasjement for Rogaland som betyr mye i det arbeidet han nå skal ta fatt på, sier styreleder i Stavanger Aftenblad og konsernsjef i Media Norge, Didrik Munch, som ser frem til at Lars Helle blir en del av redaktør- og lederfellesskapet i Media Norge.

– Helle kombinerer strategisk overblikk med sterk gjennomføringsevne. Det er egenskaper mediehusene trenger nå, sier Munch som legger til:

– Lars Helle liker å utfordre. Det håper vi han også vil gjøre i Stavanger. I Stavanger Aftenblads snart 120 år gamle historie har det kun vært åtte sjefredaktører. Få, men tydelige profiler. Vi har stor tro på at Lars Helle blir en av dem som vil sette spor, sier Munch

Lars Helle er jurist av utdannelse og har det meste av sin journalistiske erfaring fra ulike stillinger i Dagbladet. Han var også sjefredaktør i Rogalands Avis fra 1996 til 2001.

Helle blir ansvarlig for alt som publiseres på Aftenbladets ulike journalistiske plattformer – både digitalt og på papir.

– Den store utfordringen for de regionale mediehusene er å ta vare på og utvikle den sterke posisjonen de har i de tradisjonelle medier, inn i en krevende digital hverdag. På dette feltet har Lars Helle dokumenterte resultater, og det har styret lagt vekt på når de pekte på han som sitt førstevalg, sier Munch

Lars Helle tiltrer etter nærmere avtale.

Kontaktperson: Konsernsjef i Media Norge, Didrik Munch. Mobil: 915 85 940 eller Lars Helle 905 72 110