Active ISP har valgt SOL som annonsemedium på Internett i Skandinavia, Published 25/11/1999 12:48:00

“Vi er godt fornøyd med avtalen, og synes det er spennende at vi for første gang har tegnet en betydelig avtale på tvers av de skandinaviske landene”, sier administrerende direktør i SOL, Kirsten C. Idebøen.

Active ISP er et av de største selskapene innenfor domeneregistrering og web-hosting i Skandinavia, og er tungt på vei inn i markedet for ASP (applikasjonsutleie over Internett) i samarbeid med store internasjonale selskaper. Selskapet satser på å drive sin merkevarebygging utelukkende på Internett fordi de selv er en ren nettbasert leverandør. “Det er kundehenvendelser som kommer via Internett vi har spesialisert oss på”, forteller administrerende direktør i Active ISP, Rolf Larsen. “Dessuten opplever vi at annonsering på Internett gir oss veldig bra respons i forhold til andre medier. SOL var et naturlig valg for oss fordi SOL er den ledende portalen i Skandinavia med bred dekning på 3,4 mill. unike brukere hver måned. Vi er fra tidligere samarbeid også svært godt fornøyd med kvaliteten på de henvendelser vi får gjennom SOL.”

Avtalen som nå er inngått mellom Active ISP og SOL er trolig den hittil største enkeltstående annonseavtale på Internett i Norge og Skandinavia. Det har vært mange spekulasjoner rundt størrelsen på markedet for Internett-annonsering. “Vi opplever nå en kraftig økning i etterspørselen etter Internett-annonsering. Dette lover godt for annonseveksten i år 2000,” sier Kirsten C. Idebøen i SOL. Det totale annonsemarkedet på Internett i Norge antas å havne mellom 100 og 130 millioner kroner for 1999, og mange spår at markedet vil dobles for neste år.

*****************************

Dette er Scandinavia Online:

SOL er Norges ledende og mest besøkte nettsted med 12,6 millioner oppslag hver uke. SOL skal være det naturlige startstedet og oppholdsstedet på nettet gjennom å tilby Internett-brukere nytte- og underholdningstjenester av høy kvalitet. SOL samarbeider med en rekke store og interessante innholdsleverandører på Internett for å kunne tilby tjenester som er spesielt utviklet for nordmenns ønsker og behov. SOL er også Norges største annonsemedium på Internett. Gjennom nøyaktige målinger og undersøkelser, og ved bruk av verktøy for styring av annonser, kan annonsører på SOL nå de målgrupper de selv ønsker. SOL eies av Schibsted og Telenor/Telia som også eier SOL i Sverige og Danmark.

Dette er Active ISP:

Active ISP leverer Web hotell, løsninger for elektronisk handel, e-post, domeneregistrering, databaseløsninger og dedikerte Internett-servere med fokus på standardiserte løsninger og enkelhet for kunden. Active ISP satser internasjonalt, men handler lokalt gjennom et stort nettverk av partnere.

Som et av få selskaper i verden, og det eneste i Norge, er Active ISP blitt utnevnt som registrar for de internasjonale domenene .com .net og .org. Active ISP as ble stiftet 28. mai 1998. Active ISP har en stab av dyktige medarbeidere som kommer fra IT- og Internett-bransjen med mange års erfaring.