Kristin Skogen Lund tar over som konsernsjef i Schibsted, Published 03/12/2018 09:50:48

Pressemelding

(Oslo, 3. desember 2018) I dag tar Kristin Skogen Lund over ledelsen av medie-, markedsplass- och vekst-konsernet Schibsted.

– Schibsted er en stor del av hverdagen til mennesker over hele Norden, og selskapet har en stadig viktigere rolle i samfunnet. De dyktige menneskene og Schibsteds vilje og evne til stadig innovasjon for å tilby det beste innholdet og tjenestene, er grunnen til at jeg er både ydmyk og stolt over å gå inn i denne rollen, sier Skogen Lund og tilføyer;
– Å skape et ledende, digitalt og nordisk “powerhouse” i en av verdens mest fremoverlente tech-regioner blir utfordrende, men jeg er overbevist om at vi kan klare det.

I september offentliggjorde styret i Schibsted ASA at selskapets markedsplasser utenfor Norden skilles ut som et uavhengig, børsnotert selskap (midlertidig kalt Marketplace International / MPI). Schibsted skal fortsatt være et selskap bestående av ledende digitale merkevarer i Norden, som består av konsernets mediehus og vekstselskaper i Norge og Sverige, samt markedsplassene FINN, Blocket og Tori.

Samler Schibsteds kraft i det nordiske markedet
Kristin Skogen Lund har tidligere arbeidet i Schibsted i tolv år, frem til 2010, da hun ble konserndirektør hos Telenor, hvor hun hadde ansvaret for Telenor Nordic, et selskap med en årlig omsetning på seks milliarder euro. Hun var en viktig bidragsyter til Telenors digitale transformasjon, gjennom å initiere og lede Telenor Digital Services. De siste seks årene har hun vært en dyktig og fremtredende leder for NHO. I denne perioden var hun også styremedlem i det svenske teknologiselskapet Ericsson.

– Schibsted skal fortsette å styrke relasjonen til våre kunder gjennom ledende forbrukertjenester, samt utnytte evnen til å samle inn og behandle data til å utvikle kunde- og markedsføringstilbudet. Vi skal også jobbe videre med å samle Schibsteds kraft gjennom konsernets ulike tjenester som FINN/Blocket/Tori, personlig finanstjenester som Lendo, og den publisistiske virksomheten. Vi mener en koordinert videreutvikling av disse markedsposisjonene  er den beste måten å maksimere potensialet til våre selskaper, sier Skogen Lund, og fortsetter;
– Som en integrert del av denne endringen vil Schibsteds mål om å fortsatt utvikle uavhengig og pålitelig redaksjonelt innhold være sterkere enn noensinne.

Ryssdal fortsetter som konsernsjef for MPI (Marketplaces International)
Rolv Erik Ryssdal, som har vært konsernsjef for Schibsted Media Group siden 2009, fortsetter som konsernsjef for det nye selskapet MPI, som blir et børsnotert, frittstående selskap. Første handledag er planlagt i april 2019. Schibsted planlegger å beholde 60 prosent eierandel i MPI ved børsnotering, etter å ha solgt opptil fem prosent i markedet og delt ut 35 prosent av aksjene til Schibsteds eiere.  

Kontaktinformasjon:

For pressen:
Nathalie Kåvin, Kommunikasjonsdirektør. Schibsted Media Group, mobil: +47 934 01 363, e-post: nathalie.kavin@schibsted.com

For investorer/analytikere:
Jo Christian Steigedal, VP Head of IR, Schibsted Media Group, mobil: +47 415 08 733, e-post: jcs@schibsted.com

Om Schibsted
Schibsted Media Group er et internasjonalt mediekonsern med 8000 ansatte i 22 land. Våre mediehus, digitale markedsplasser og vekstselskaper når ut til 200 millioner mennesker verden rundt.
I 2019 skal markedsplassene våre utenfor Norden etableres som et selvstendig børsnotert selskap. Schibsted har som mål å være en digital leder i Norden, gjennom høykvalitets mediehus og markedsplasser.
Les mer på www.schibsted.com.