NetCom og Schibsted Telecom inngår strategisk samarbeid om utvikling av mobile tjenester., Published 23/01/2001 11:07:52

NetComs målsetting er å være ledende på leveranse av mobile tjenester gjennom sine internett portaler, slik som ungdomsportalen mother.no. Hensikten med dette samarbeidet er å øke tilbudet av spennende tjenester som blir tilgjengeliggjort via disse portalene. Avtalen omfatter også utvikling av mobile tjenester med tanke på de nye mobile teknologiene GPRS og UMTS som kommer i nær fremtid.

– Dette er en spennende avtale for oss, fordi det tilfører oss en partner med høyt kompetansenivå innenfor innhold og innholdstjenester med fokus på utvikling av mobile tjenester. Når de i tillegg har noen av landets sterkeste innholdsleverandører og merkenavn som eiere slik som VG og Aftenposten, bør dette gi våre kunder en rekke nye og unike tjenester, sier Internettdirektør i NetCom, Sondre Aarrestad.

– Et samarbeide med NetCom er helt i tråd med vår strategi. Vår målsetning er å finne noen få strategiske partnere som vi kan samarbeide med om å utvikle og distribuere nye mobile tjenester. Alliansen med NetCom er i så måte svært viktig for oss, sier Direktør i Schibsted Telecom, Per Håkon Fasting.

Rammeavtalen som nå er signert blir nå videreført i det konkrete arbeidet med å ta frem og lansere tjenester. Målsettingen er å ha de første tjenestene på markedet i løpet av første kvartal.

Fakta om Schibsted Telecom

Schibsted Telecom ble etablert i april 2000 som et heleid Schibstedselskap. Nå er VG og Aftenposten kommet inn på eiersiden. inpoc.no er en del av Schibsted Telecoms strategi for å bli ledende på mobile tjenester i Norge og Skandinavia forøvrig. inpoc.no skal levere underholdning og informasjon som både beriker og bistår brukerne i deres daglige liv uansett mobil plattform.

Fakta om NetCom ASA

NetCom er Norges største private teleselskap. Selskapet har hatt en sterk og jevn vekst siden det brøt telemonopolet i 1993, og hadde i 1999 en omsetning på om lag 2,5 milliarder kroner og et overskudd før skatt på 331 millioner kroner.

NetCom hadde 810 000 kunder pr 30.09.2000. Selskapet har ca. 580 ansatte. Telia eier 100% av aksjene i NetCom ASA.

NetCom skal være ledende på mobiltelefoni og mobilt internett.