Pollenprognos och väder direkt i mobilen, Published 28/05/2001 16:38:26

Tjänsterna finns på www.inpoc.se och inom kort även via SMHI:s hemsida www.smhi.se. Schibsted Telecom och SMHI erbjuder också en uppsättning vädertjänster till andra medier. Exempelvis kan tidningar komplettera sin vädersida med möjligheten för läsaren att följa vädret via SMS.

– Vilken tidning som helst ska kunna erbjuda sina läsare väderprognoser via mobiltelefonen. Tillsammans med SMHI ger vi alla svenska tidningar och webbsajter möjligheten att ha utmärkta mobila vädertjänster, säger Hördur Bender, VD för Schibsted Telecom och Inpoc.

– Med denna tjänst når vi ut med väderprognoser på SMS till privatkunder oberoende av vad de har för mobiloperatör, detta ser vi som ett stort steg framåt, säger Johan Groth, Marknadschef SMHI Media.

Det går att prenumerera på lokala väderprognoser för flera orter och kuststräckor över hela Sverige. Prognosen för vädret på fastlandet uppdateras en gång per dygn och kustvädret två gånger.

Det går också att följa vädret i de mest populära turistorterna på kontinenten för en dag, en vecka eller en månad.

Pollenprognoserna uppdateras en gång per dygn måndag till fredag. En av de största fördelarna med tjänsten är att prognoserna skickas automatiskt till beställaren när en uppdatering sker.

Schibsted Telecom lanserade sina första SMS-tjänster i februari i år och har hittills haft över 200 000 betalande kunder. På uppdrag av Schibsted genomförde Temo i april i år en undersökning bland kunderna. Undersökningen visade att mobila vädertjänster var mycket efterfrågade.