Pressemelding: Schibsted kjøper majoriteten i ledende irsk rubrikknettsted, Published 30/09/2011 12:48:54

Schibsted Media Group har inngått avtale om å kjøpe 50,09 prosent av DoneDeal.ie, det ledende rubrikknettstedet for bil og generalist i privatmarkedet i Irland.

 

DoneDeal.ie hadde driftsinntekter på rundt EUR 2 mill. i første halvår 2011. Det var en vekst på om lag 70 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i 2010. Selskapet har positivt driftsresultat (EBITDA).

 

Schibsted rett til å øke eierandelen til 90,1 prosent om to år og til 100 prosent om fem år. Dette vil skje til markedspris.

 

DoneDeal.ie passer godt inn blant Schibsted Classified Medias virksomheter i etablert fase. Nettstedet har mange likhetstrekk med Blocket-konseptet, og er klar markedsleder innenfor generalist (“torget-annonser”) og bil for private. DoneDeal.ie er det tredje mest besøkte nettstedet i Irland (kilde: DoubleClick AdPlanner), og har en sterk merkevare i landet. Å annonsere på DoneDeal.ie koster EUR 3 pr. annonse.

 

DoneDeal.ie ble etablert i juni 2005. Gründerne er ekteparet Fred og Geraldine Karlsson. Fred Karlsson vil fortsette i ledelsen av selskapet og som medeier.

 

– Vi er godt fornøyd med å innlemme DoneDeal.ie inn i familien av rubrikknettsteder i Schibsted. En sterk nummer én-posisjon og god lønnsomhet gjør at Irland blir Schibsteds femte land med rubrikknettsteder i etablert fase. Oppkjøpet vil være er nok en bidragsyter til fortsatt god lønnsom vekst for online rubrikk i Schibsted fremover, sier adm. direktør i Schibsted Classified Media, Terje Seljeseth.

 

Kontaktperson:
Stein Yndestad, finansdirektør i Schibsted Classified Media. Mobil: +47 916 86 696

 

Oslo, 30. september 2011
SCHIBSTED ASA