Aftonbladet Hierta AB kjøper TA Teleadress Information Holding AB

Schibsted ASA , Published 02/02/2005 16:30:00

Aftonbladet Hierta AB har i dag kjøpt 100 % av aksjene i TA Teleadress Information Holding AB, som driver nummeropplysningstjenesten www.hitta.se. Selskapet har også en ledende posisjon på det svenske markedet for videresalg av kontaktdata for direktemarkedsførings- og opplysningsbransjen. 
 
Aftonbladet vil med oppkjøpet av www.hitta.se etablere seg på annonsemarkedet for onlinekataloger, og dermed ytterligere komplementere den sterke posisjonen konsernet har på internett-annonsemarkedet via www.aftonbladet.se, www.blocket.se og www.bytbil.com i dag. www.hitta.se ble lansert sommeren 2004, og hadde i desember 376.000 besøkende i følge Nielsen NetRatings, 32 % flere enn i november. Aftonbladet ser også et stort potensial i markedet for direktemarkedsføring, der Teleadress i dag innehar en ledende stilling som leverandør av kontaktdata.
 
En forutsetning for kjøpet er godkjennelse fra det svenske Konkurransverket. Behandlingen forventes å fullføres innen utgangen av mars 2005. Kjøpspris er ca SEK 200 mill.
 
For ytterligere informasjon vennligst kontakt: Trond Berger, tel + 47 9168 6695
 
 
Oslo, 2. februar 2005
Schibsted ASA
 
 
Elisabeth Blom Tindlund

Investor Relations Officer