Ferd Capital og Platekompaniet blir Schibsted Media Groups partnere i satsingen på streamingtjenesten WiMP

Schibsted ASA (SCH) , Published 27/04/2012 08:00:00

Ferd Capital og Platekompaniet går sammen med Schibsted Media Group for å satse på musikktjenesten WiMP, som er eid av Aspiro AB hvor Schibsted nylig kjøpte seg opp til 74,3 prosent eierandel. Ferd Capital og Platekompaniet går nå inn som partnere for å videreutvikle dette eierskapet gjennom et felleseid holdingselskap, Streaming Media AS.

WiMP hadde ved inngangen til 2012 350.000 betalende kunder i Norge, Sverige, Danmark og Portugal. I tillegg pågår lanseringer i Nederland og Tyskland, og flere andre land vil følge. WiMP vil bli tilført vekstkapital for å videreutvikle tjenesten og støtte den geografiske ekspansjonen. 

Schibsted vil bidra med distribusjon og markedsføring gjennom sine sterke online-posisjoner og sin erfaring med internasjonal utrulling av digitale medier. Ferd vil bidra med omfattende kompetanse knyttet til utvikling av vekstselskaper gjennom aktivt eierskap. Platekompaniet har bred erfaring og stor suksess fra både digitalt og fysisk salg av musikk.

Den prisvinnende tjenesten WiMP satser på høy kvalitet, lokalt innhold og lokal tilstedeværelse. Tjenesten har utmerket seg ved å være tidlig tilstede på nye plattformer som iPhone, iPad, Android, Windows Phone 7, Logitech Squeezebox, Sonos etc. WiMPs redaksjonelle musikkprofil og forretningsmodell har sørget for at WIMP kan gi sine kunder tilgang til artister som Adele, Bob Dylan og Pink Floyd som har vært restriktive med å gi tilgang til sin musikk gjennom andre streamingtjenester.

“Vi ser fram til å forsterke satsingen på WiMP, og ser en stor verdi i å ha med Ferd Capital og Platekompaniet som partnere i utviklingen av selskapet.”, sier Trond Berger, konserndirektør i Schibsted ASA. “Det var viktig for oss å finne en finansiell partner som har en stor grad av fleksibilitet, og Ferd Capital passer denne profilen” fortsetter han.

“Vi har fulgt musikkbransjen og megatrenden at man går fra å eie til å leie musikk i flere år, og ser WiMP som betydelig aktør som ofte tenker annerledes i dette markedet. De fleste markeder konsumerer over 50 prosent lokal musikk, og sammen med sterke eiere som Schibsted og Platekompaniet har WiMP en god posisjon til å utnytte dette.” sier Bjørn Erik Reinseth, Partner i Ferd Capital.

“Vi har fokus på å hjelpe kunder til å finne gamle favoritter og musikk de ikke visste de likte, og vil fortsette å bidra til dette gjennom WiMP, som vi mener er en av verdens beste streamingtjenester.” sier Rolf Kristian Presthus, eier og daglig leder i Platekompaniet AS.

I Streaming Media eier Schibsted Media Group 73,4 prosent, Ferd Capital 16,6 prosent og Platekompaniet 10,0 prosent. Valgkomiteen i Aspiro AB innstiller en representant fra Ferd og en representant fra Platekompaniet til å sitte i syret i Aspiro AB. I tillegg innstilles tre representanter fra Schibsted og en representant som er uavhengig av største eier.

Ferd Capital er en enhet i Ferd AS – et ledende norsk industri- og finanskonsern med fokus på aktivt og langsiktig eierskap i sterke selskaper med internasjonalt potensial. Ferd Capital er en aktiv og langsiktig investor i privateide og børsnoterte selskaper og har en helhetlig tilnærming til investeringer i mulighetsrommet som strekker seg fra venture til buy-out. (www.ferd.no)

 

Platekompaniet er markedsleder på salg av musikk og film i Norge. Kjeden har i dag 26 butikker og feirer i år 20-årsjubileum. (www.platekompaniet.no)

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Schibsted ASA
Trond Berger, Konserndirektør økonomi og finans
Mobil: + 47 91 68 66 95

Ferd Capital AS
Bjørn Erik Reinseth, Partner
Mobil: + 47 99 02 20 00

Platekompaniet AS
Rolf Kristian Presthus, Administrerende direktør
Mobil: + 47 90 85 83 35

Oslo, 27. april 2012
Schibsted ASA

Jo Christian Steigedal
IR-direktør

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12