Konkurransetilsynet godkjenner Media Norge

Schibsted ASA (SCH) , Published 11/06/2007 12:29:32

(Oslo, 11.06.07): – Konkurransetilsynet har i dag godkjent etableringen av Media Norge. Tilsynet varslet 25. april at det ville forby fusjonen pga konkurransesituasjonen innenfor rubrikkannonsering og trykking av riks- og større regionsaviser på Sør- og Vestlandet, men har nå snudd. Det er knyttet enkelte vilkår til trykkerimarkedet. Vi er svært tilfredse med dette resultatet, sier Birger Magnus, leder for prosjektstyret i Media Norge.
 
Etter å ha studert Media Norges kommentarer til varselet, er Konkurransetilsynet enig i at fusjonen ikke har noen konkurransebegrensende virkning når det gjelder rubrikkannonsering. Når det gjelder trykkerimarkedet har Konkurransetilsynet stilt vilkår for å tillate fusjonen. Vilkårene er i overensstemmelse med det forslag Media Norge allerede før påske spilte inn for Konkurransetilsynet
 
– Konkurransetilsynet har gjort et omfattende og grundig arbeid med egenvurderinger av en rekke markeder, og selvsagt av de mange ankepunkter som våre konkurrenter har reist. Vi har hatt en god og ryddig dialog med KT, som nå altså har konkludert med å tillate Media Norge. Dermed er vi et viktig skritt videre i prosessen for å etablere Media Norge som plattform og forretningsmodell for fire vesentlige, tradisjonsrike og uavhengige regionale aviser, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og Aftenposten, sier Magnus.
 
– Vi begynner denne uken dialogen om en minnelig ordning med Medietilsynet, og regner med at denne dialogen vil resultere i at også Medietilsynt godkjenner Media Norge. Gitt at Schibsted med salget av Adresseavisen vil komme under en tredel av dagspresseopplaget, kan vi ikke se at noe annet skulle hjemle et nei, avslutter Birger Magnus.
 
Kontaktpersoner:
Birger Magnus  90 03 00 93
Didrik Munch   91 58 59 40
 
 
Oslo, 11. juni 2007
Schibsted ASA