Media Norge til Klagenemnda

Schibsted ASA (SCH) , Published 02/07/2007 15:41:56

(Oslo, 02. juli 2007): – På bakgrunn av de signaler vi tidligere har fått i dialogen med Medietilsynet, er vi ikke overrasket over tilsynets vedtak om å gripe inn mot etableringen av Media Norge. Vi har alt startet prosessen fram mot Klagenemnda for eierskap i media, og regner med å vinne fram der, sier Ådne Kverneland, styreleder i Stavanger Aftenblad og medlem av prosjektstyret for Media Norge.
     I forrige uke brøt Media Norge forhandlingene om en minnelig løsning med Medietilsynet. Da var det lagt fra forpliktende tilbud om at Schibsted gjennom salg i Adresseavisen og Harstad Tidende Gruppen solgte seg ned til en eierposisjon på omlag 31 prosent av dagspresseopplaget i Norge, klart under eierskapsbegrensningene i loven på 33,33 prosent.
     – Dette førte ikke fram, og da det ble klart for oss at Medietilsynet ikke synes å legge særlig vekt på de eierskapsbegrensninger Stortinget har fastlagt, så vi ingen grunn til å fortsette forhandlingene. Det er vår oppfatning at Medietilsynet ikke har hjemmel i loven for inngrepet, og vi opplever at vi har en solid sak i forhold til Klagenemnda, sier Ådne Kverneland.
 
Kontaktpersoner:
 
Ådne Kverneland         40 40 84 40
Didrik Munch               91 58 59 40