Schibsted kjøper Compricer.se, og tar en ledende posisjon innenfor privatøkonomi på nettet i Sverige

Schibsted ASA (SCH) , Published 09/09/2013 15:30:00

Schibsted Media Group har inngått avtale om å kjøpe Compricer.se, som er en nettbasert markedsplass for tjenester innenfor privatøkonomi. Compricer vil være en del av Schibsted Tillväxtmedier, og passer strategisk godt med den eksisterende porteføljen av hurtigvoksende privatøkonomitjenester i virksomheten.

Schibsted vil betale SEK 135 mill. for 100 prosent av aksjene i Compricer, hvor driftsresultatet i 2013 ventelig vil være rundt SEK 12-13 mill. Ytterligere betaling blir utløst dersom Compricer overgår visse prestasjonskriterier i 2014 og 2015. Det er identifisert betydelige synergier mellom Schibsteds eksiterende privatøkonomiske tjenester og Compricer. Compricer vil nyte godt av å være en del av Schibsted Tilllväxtmedier og Schibsteds nettverk av svenske nettsteder, hvor nettavisen Aftonbladet.se og online rubrikktjenesten Blocket.se er de største trafikkmaskinene.

– Kjøpet av Compricer er et nytt steg i retning av å ta lederposisjonen som markedsplass for privatøkonomiske tjenester i Sverige. Compricer passer utmerket med våre eksisterende virksomheter innenfor privatøkonomi, og oppkjøpet vil styrke vår evne til å videreføre de siste årenes lønnsomme vekst i dette markedssegmentet, sier adm. direktør i Schibsted Tillväxtmedier Mats Eriksson.

Compricer ble startet i 2005, og er ledet av grunnleggeren Jakob Tolleryd.

– Med Schibsteds styrke innenfor online- og tradisjonelle medier vil Compricer bli i stand til å hjelpe flere forbrukere med å gjøre gode privatøkonomiske beslutninger. Det vil bidra til å styrke Compricers posisjon som den ledende prissammenligningstjenesten for finansielle tjenester i Sverige, sier Jakob Tolleryd.

Compricer har en bred portefølje innenfor privatøkonomi, med 25 ulike kategorier. Selskapet er spesielt sterkt innenfor forsikring. Compricer komplementerer Schibsted Tillväxtmediers eksisterende portefølje av privatøkonominettsteder som Lendo, Suredo, Kundkraft, Elpriser.se, Mobilio og MittBolån.se. Schibsteds eksisterende virksomheter innenfor privatøkonomi økte inntektene med om lag 50 prosent i første halvår 2013. I 2012 hadde Compricer inntekter på nær SEK 70 mill., og virksomheten har 120 ansatte.

Kontaktperson investorer og analytikere:
Trond Berger, konserndirektør økonomi og finans. Mobil: +47 916 96 695

Kontaktpersoner media:
Mats Eriksson, adm. direktør Schibsted Tilllväxtmedier. Tlf: +46 70 527 89 00
Jakob Tolleryd, adm. direktør og grunnlegger Compricer AB. Tlf: +46 709 64 23 80

 

Oslo, 9. September 2013
SCHIBSTED ASA

Jo Christian Steigedal
IR-direktør

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12