Schibsted Media Group øker andelen i vekstselskapet Lendo

Schibsted ASA (SCH) , Published 17/11/2010 08:00:00

Schibsted Media Groups svenske datterseslskap Schibsted Tillväxtmedier har kjøpt 46 prosent av Lendo AB, og eier etter dette 97 prosent i selskapet. Lendo er den ledende markedsplassen for privatlån i Sverige.

Kjøpesummen (EV) for 46 prosent av aksjene er SEK 92 mill.

Schibsted Tillväxtmedier kjøpte seg først inn i Lendo i 2009, og utviklingen har siden vært svært positiv. Selskapet hadde i de ni første månedene i 2010 driftsinntekter på nærmere SEK 40 mill., en vekst på 250 prosent sammenlignet med samme periode i 2009.

Lendos adm. direktør og medgründer Dennis Ahlsén og salgsdirektør Jonas Hultin vil fortsette som aksjonærer i selskapet med til sammen 3 prosent av aksjene.

– Kjøpet av Lendo er et ledd i Schibsted Tillväxtmediers fokusering på brede konsumentnære tjenester. Lendos produktportefølje vil bli videreutviklet i høyt tempo i årene som kommer, sier konsernsjef i Schibsted Sverige, Raoul Grünthal.

Schibsted Tillväxtmedier består av internettrelaterte vekstselskaper, og opererer blant annet innenfor reise, prissammenligning, formidling av elektrisk kraft og dating, i tillegg til finansielle tjenester. Schibsted Tillväxtmedier er en suksess i Sverige, og strategien er eksportert til Norge, hvor et tilsvarende selskap, Schibsted Vekst, er etablert høsten 2010.

 

Kontaktperson:

Trond Berger, Konserndirektør økonomi og finans. Mobil: +47 916 86 695

 

Oslo, 17. november 2010

SCHIBSTED ASA

 

Jo Christian Steigedal

IR-direktør

 
This information is subject of the disclosure requirements acc. to §5-12 vphl (Norwegian Securities Trading Act)