Schibsted Media Group selger bokforlaget Schibsted Forlag AS og EBOK.NO

Schibsted ASA (SCH) , Published 11/06/2015 12:30:00

Schibsted Media Group har inngått avtale om å selge Schibsted Forlag AS og EBOK.NO til Forlagshuset Vigmostad & Bjørke.


Schibsted Forlag AS er et heleid datterselskap av Schibsted Media Group, og er blant de ledende forlagene i Norge. EBOK.no er Schibsted’s digitale bokhandel, etablert i 2013. I dag er EBOK den største digitale bokhandelen i Norge.


– Vi er overbevist om at Vigmostad & Bjørke vil være gode langsiktige eiere for Schibsted Forlag og EBOK.NO. Dette er en god vei fremover, sier konsernsjef i Schibsted Media Group Rolv Erik Ryssdal.


– Vigmostad & Bjørke har en solid historie, og har gjennom de siste 25 åren utviklet seg meget bra i norsk bokbransje. Det er er i dag Norges fjerde største forlagshus. Jeg er sikker på at kunder, forfattere og ansatte i Schibsted Forlag vil ha glede av at Schibsted Forlag blir en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke, sier Bernt Olufsen, styreleder i Schibsted Forlag.


Schibsted Media Group har en lang og stolt historie som eier av Schibsted Forlag.


– Det er samtidig et viktig ansvar å hele tiden vurdere om man er den riktige eieren for det enkelte selskap. Slik vi ser det nå er vi overbevist om at Vigmostad & Bjørke vil være gode, langsiktige eiere for Schibsted Forlag og EBOK.NO. I Schibsted Media Group vil vi bruke våre ressurser på å utvikle posisjonen som en ledende aktør innenfor Online rubrikk globalt og å utvikle digitale mediehus i verdensklasse, sier Rolv Erik Ryssdal.


– Schibsted Forlag og EBOK.NO har en sentral posisjon i norsk bokbransje. For meg begynte karrieren i forlagsbransjen med å skrive over 100 noveller og kortromaner for blader som var eid av det forlaget vi nå kjøper. Derfor har jeg alltid fulgt Schibsted Forlag svært tett. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Vi ser fram til å øke satsingen på underholdningslitteratur til glede for norske boklesere. Videre ønsker vi å forsterke satsingen på allmennlitteratur, hvor Schibsted Forlag og vårt allmennforlag Vigmostad & Bjørke har en sterk posisjon og et spennende grunnlag for videre vekst. Vi har allerede Norges største og mest populære nettbokhandel Haugenbok.no, og nå får vi også Norges største ebokhandel, sier forlegger Arno Vigmostad i Forlagshuset Vigmostad & Bjørke.


– Vi har allerede Norges største og mest populære nettbokhandel Haugenbok.no, og nå får vi også Norges største ebokhandel, sier bokhandler Arnstein Bjørke in Vigmostad & Bjørke.


Transaksjonen vil bli gjennomført i løpet av kort tid, og vil resultere i en mindre regnskapsmessig gevinst. Partene er enige om ikke å offentliggjøre transaksjonens verdi. I 2014 hadde Schibsted Forlag og EBOK.NO samlet driftsinntekter på rundt NOK 190 mill., og en EBITDA på NOK -14 mill.


Kontaktpersoner:

Trond Berger, konserndirektør økonomi og finans. Tlf: +47 916 86 695

Bernt Olufsen, styreleder i Schibsted Forlag AS. Tel: +47 909 43 102


Oslo, 11. mai 2015

SCHIBSTED ASA


Jo Christian Steigedal

IR-direktør


Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12