Kinoer i Danmark solgt

Schibsted overtar Sandrew Metronome , Published 19/05/2006 16:09:09

Schibsted ASA har den 18. mai inngått avtale om overtagelse av de resterende 50 % av aksjene i Sandrew Metronome AB fra Anders Sandrews Stiftelse. Kjøpesummen er SEK 145 mill. med tillegg av 50 % gevinst fra salget av kinovirksomheten i Danmark og Finland. Overtagelsen skjer med virkning fra 1. juli.
 
Sandrew Metronome har inngått en avtale om salg av sin kinovirksomhet i Danmark til Nordisk Film. Kinovirksomheten i Danmark hadde i 2005 en omsetning på SEK 88,3 mill. og et driftsresultat (EBITA) på SEK 4,9 mill. Salget vil ikke ha noen betydelig regnskapsmessig effekt for Schibsted. Kinovirksomheten i Finland forventes solgt i løpet av 2006.
 
Sandrew Metronome er ett av de ledende integrerte filmselskaper i Norden og har som forretningsidé å skape, kjøpe og forvalte spillefilmrettigheter for alle nåværende og fremtidige distribusjonsformer på det nordiske markedet.
 
“I et medielandskap der tilgang til attraktive distribusjonsrettigheter for levende bilder blir stadig viktigere, vil Sandrew Metronome spille en viktig strategisk rolle for Schibsted”, uttaler konserndirektør i Schibsted og påtroppende styreformann i Sandrew Metronome Gunnar Strömblad. “Samarbeidet med Anders Sandrews Stiftelse har fungert utmerket siden etableringen av Sandrew Metronome i 1998”, sier konsernsjef Morten Kongrød. “Det faktum at Schibsted nå eier selskapet 100 % styrker imidlertid mulighetene til å utvikle selskapet videre, spesielt innenfor digital distribusjon der vi i dag ser et betydelig fremtidig potensial.”
 
 
Kontaktpersoner:
Gunnar Strömblad, konserndirektør i Schibsted, tel. +46 705 252 104
Morten Kongrød, konsernsjef i Sandrew Metronome, tel. +47 901 94 217
 
 
Oslo, 19. mai 2006
SCHIBSTED ASA
 
Astrid Thommesen Sæbø
Investor Relations