Berlingske og Schibsted sammen om Scandinavia Online i Danmark.

Schibsted (SCH) , Published 30/03/1998 00:00:00

Det Berlingske Officin A/S vil gjennom sitt datterselskap Berlingske Online A/S overta 34% av Scandinavia Online A/S i Danmark. Dette selskapet har hittil vært 100% eiet av Schibsted. Den endelige transaksjonsformen er ikke bestemt, men transaksjonen vil ikke få vesentlig regnskapsmessig effekt.

Schibsted og Berlingske vil gjennom sitt felles engasjement i SOL gå sammen om å etablere en ledende `gateway` til Internett i Danmark.

Avtalen må godkjennes av Schibsteds konsernstyre.

Oslo, 30.03.98

SCHIBSTED ASA

Stein Yndestad

Investor Relations

Vedlegg: Pressemelding fra Det Berlingske Officin A/S

Pressemeddelelse

30. marts 1998

Berlingske og Schibsted sammen om Scandinavia Online i Danmark

Det Berlingske Officin A/S har i dag gennem datterselskabet Berlingske Online A/S aftalt at overtage 34% af Scandinavia Online Danmark (SOL), som hidtil har været et helejet datterselskab af norske Schibsted ASA. Derved markerer to af Skandinaviens ledende mediekoncerner ambitionerne om at gøre SOL til en førende aktør på det danske internetmarked.

Berlingske og Schibsted vil gennem sit engagement i SOL gå sammen om at etablere stærke indgangsporte til internettet i Danmark, samtidig med at SOLs arbejde med dybere, mere fokuserende tjenester, vil blive videreført.

I løbet af foråret lancerer SOL – udover den eksisterende internetguide Kvasir – tre tjenester; SOL Business Network, SOL Rejsefeber og SOL Games. I løbet af efteråret kommer yderligere to tjenester; en klub med attraktive medlemsfordele samt en byguide for København.

Berlingske Online vil koncentrere resurserne om at udnytte internetmediet på de områder, som ligger i naturlig forlængelse af Berlingskes medieaktiviteter, herunder rubrikannonceprodukter samt nyheds- og sportstjenester.

`Schibsted har gennem etablering af SOL-selskaberne i Skandinavien høstet flere erfaringer med internettets muligheder end de fleste andre. Når Berlingske køber sig ind i SOL Danmark, får vi andel i disse erfaringer og SOL Danmark får en meget stærkere platform i kraft af Berlingskes position i Danmark`, udtaler Berlingskes administrerende direktør Steen Gede. `De produkter, som SOL udbyder, supplerer produkterne, som Berlingske Online vil udbyde, hvorved Berlingskes position på internettet styrkes`.

`Der er store synergier imellem dagbladsvirksomhed og internetmediet. Så da Schibsted ikke selv har dagblade i Danmark (i modsætning til Norge og Sverige), har det været et stort strategisk ønske for os at skabe et tæt samarbejde med Danmarks førende avishus`, siger Schibsteds koncerndirektør for aviser og multimedier, Birger Magnus. `Med det nye ejerskab af SOL har vi også i Danmark banet vejen for, at SOL skal kunne udvikle sig til en ledende leverandør af tjenester til internettet`.

For yderligere information henvises til:

Adm. direktør Steen Gede, Det Berlingske Officin A/S, tlf. 33 75 75 75

Koncerndirektør Birger Magnus, Schibsted ASA, +47 23 10 66 00

Adm. direktør Peer Olav Østli, Scandinavia Online A/S, tlf. 70 15 50 00 / 20 68 98 68 eller peerolav@a.sol.dk

Adm. direktør Lasse Bolander, Berlingske Online A/S, tlf. 33 75 27 00 eller lbx@berlingske.dk