SCHIBSTED GÅR INN I DET ESTISKE PRESSEMARKEDET

SCHIBSTED (SCH) , Published 07/05/1998 00:00:00

Schibsted ASA og Hr. Heldur Tõnisson, eieren av Postimees gruppen i Tartu, Estland, har inngått en intensjonsavtale som innebærer at Schibsted ASA vil få en 34% eierandel i gruppen gjennom en rettet emisjon.

Postimees gruppen utgir Estlands største dagsavis Postimees, som har et opplag på ca. 60.000. I tillegg utgir gruppen flere magasiner; deriblant Kroonika (Estlands største publikasjon), Kuller og nyhetsmagasinet LUUP. Postimees gruppen har også eierinteresser i andre aviser, deriblant Sõnumileht, den tredje største avisen i Estland og flere lokalaviser. Gruppen har også en 50% eierandel i en estisk utgiver av magasiner (Eesti Ajakirjade Kirjastus). Totale inntekter i Postimees gruppen var i 1997 EEK 166 million (ca. NOK 85 million) og resultat var EEK 2,8 million (ca. NOK 1,5 million).

Intensjonsavtalen vedrørende Postimees vil bli erstattet av en endelig avtale i løpet av ca. en måned etter en due diligence prosess.

På en ekstraordinær generalforsamling i den Tallinn baserte avisen Sõnumileht i dag, ble det besluttet at Schibsted vil få en 40% eierandel i Sõnumileht gjennom en rettet emisjon.

Etter disse to transaksjonene og med eierinteressene i Kanal 2, har Schibsted etablert seg som et av de ledende mediaselskapene i Estland.

Kontakter:
Sverre Munck, Konserndirektør, 23 10 66 00
Eivind Thomsen, Direktør, 23 10 66 00

Oslo, 7. mai 1998
SCHIBSTED ASA

Stein Yndestad
Investor Relations