Schibsted Telecom lanserer mobile tjenester i Sverige, Published 20/02/2001 15:15:03

Schibsted Telecom lanserte i november i fjor tjenesten inpoc i Norge. Allerede tre måneder senere er tjenesten tilgjengelig i det svenske markedet, i nært samarbeide med avisene Aftonbladet og Svenska Dagladet. Tilbudet første dag omfatter rundt 30 ulike tjenester innenfor kategoriene nyheter, finans, sport og underholdning og vil bli supplert gjennom flere tjenester i de kommende ukene.

– Vi er veldig fornøyd med å ha lansert våre tjenester i Sverige så raskt som vi har gjort, sier daglig leder i Schibsted Telecom AS, Knut Falchenberg.

De svenske mobiloperatørene har ikke åpnet verdikjeden på tekstmeldinger slik de norske har gjort. For å generere inntekter har Schibsted Telecom måtte implementere andre betalingsløsninger.

– Dette har vært en stor utfordring, men gjennom et innovativt og kvalitativt høyverdig produkttilbud skiller vi oss klart fra de gratis SMS-tjenestene som andre selskapet tilbyr. Derfor er også kundene villige til å betale for våre tjenester, sier Hördur Bender, daglig leder i Schibsted Telecoms svenske virksomhet.

Virksomheten er nært knyttet opp mot redaksjonene i Aftonbladet og Svenska Dagbladet. En av de nye tjenestene er muligheten til å bli holdt løpende oppdatert på utviklingen i viktige hendelser. Gjennom å ringe et telefonnummer som blir publisert sammen med en nyhetsartikkel i enten avisene direkte eller i avisenes nettutgaver, kan kunden bestille denne tjenesten.

– Aftonbladet skal finnes der hvor våre lesere finnes, sier sjefredaktør Kalle Jungkvist i Aftonbladet Nye Medier AB. Vi vil garantere våre lesere tilgang til nyheter av høy redaksjonell kvalitet også i de nye mediene, supplerer Roger Andersson, redaksjonssjef i Nye Medier hos Svenska Dagbladet.

Schibsted Telecom har også en eierandel i Orange Sverige AB som i desember 2000 ble tildelt en UMTS-lisens i Sverige. Målet er innenfor Schibsted Telecoms strategiske allianse med Orange å utvikle mobile innholdstjenester for neste generasjons mobilnett, såkalte 3G nett. Som Hördur Bender sier: Når 3G kommer, har vi tjenestene allerede på plass.

Schibsted Telecom ble startet sommeren 2000. Dannelsen av selskapet er et ledd i Schibsted ASAs visjon om å være Skandinavias ledende mediebedrift gjennom å være den foretrukne innholdsleverandør til lesere, seere og annonsører, uavhengig av medievalg.