SOLs pressemelding re. avtale med GlobalNet, Published 28/02/2000 10:03:00

Partneravtalen, som ble undertegnet natt til lørdag, er toårig med mulighet for forlengelse. I avtalen ligger også at GlobalNet (NASDAQ,GLBN/LSE, GLFA) overtar SOLBørs. Oppgjør både for distribusjon og kjøpet av SOLBørs finner sted i en kombinasjon av kontanter og aksjer. Legges dagens aksjekurs til grunn, representerer avtalen en total verdi på om lag 150 millioner kroner (19 millioner USD). De ansatte i SOLBørs, som eier 10% av aksjene i selskapet, er også meget tilfreds med avtalen. Avtalen omhandler SOL både i Norge, Sverige og Danmark.

SOL har hele tiden lagt en offensiv strategi til grunn for å møte en stadig tiltagende konkurranse på nettet. Selskapet har som erklært målsetning til enhver tid å levere de beste produkter og tjenester . –Med GlobalNet får våre brukere adgang til nær sagt alle relevante tjenester innen børs/finans. Via økonomi-kanalene kan eksempelvis alle utnytte investeringsinformasjon som tidligere var forbeholdt den institusjonelle investor, sier Kristin Skogen Lund. Hun legger til at man innen kort også vil kunne handle såvel aksjer, valuta og forsikring, både lokalt og internasjonalt, på denne tjenesten. SOL vil også ha deleierskap i de respektive transaksjonsvirksomhetene.

GlobalNet er allerede representert i en rekke europeiske land, samt USA. Gjennom avtalen med SOL får selskapet også et solid fotfeste i Skandinavia. –Vi har gjennom de seneste 18 månedene arbeidet bevisst mot å bli den ledende Internettportal innen børs og finans i Europa, og har inngått strategiske allianser med de viktigste ISP’er og Internettportaler. Vi er stolte over å kunne føye Scandinavia Online til denne listen, sier styreformann og CEO Stanley Hollander i GlobalNetFinancial.com Inc.

Dette er Scandinavia Online:

SOL er Norges ledende og mest besøkte nettsted med 13,7 millioner oppslag hver uke. SOL skal være det naturlige startstedet og oppholdsstedet på nettet gjennom å tilby Internett-brukere nytte- og underholdningstjenester av høy kvalitet. SOL samarbeider med en rekke store og interessante innholdsleverandører på Internett for å kunne tilby tjenester som er spesielt utviklet for nordmenns ønsker og behov. SOL er også Norges største annonsemedium på Internett. Gjennom nøyaktige målinger og undersøkelser, og ved bruk av verktøy for styring av annonser, kan annonsører på SOL nå de målgrupper de selv ønsker. SOL eies av Schibsted og Telenor.

Dette er GlobalNetFinancial.com Inc:

GlobalNetFinancial.com er en av verdens raskest voksende finansportaler. Deres websider inneholder finansnyheter produsert av egne redaksjoner i hvert land, investeringsverktøy og en rekke personlige finanstjenester som online aksjehandel og forsikring.GlobalNet og deres trafikkpartnere eier vesentlige andeler i disse transaksjonsselskapene.GlobalNet utnytter sine sterkt trafikkerte websider ved å samarbeide med ledende forbrukerportaler som FreeServe og World Online. GlobalNet eies 21% av strategiske partnere. Aksjene er notert på NASDAQ National Market System og på Alternative Investment Market ved Londonbørsen etter en meget vellykket emisjon og børsnotering i Storbritannia i desember.