Sign up for the upcoming camp!

Nu öppnar Schibsted och Kodcentrum dörrarna till ett digitalt Kids Coding Camp där alla barn i åldrarna 9-12 år är välkomna att anmäla sig. Campet är uppdelat på tre gemensamma tillfällen under vårterminen och tillsammans kommer vi att ha en lärorik och energifylld vårtermin.

Anmäl dig här!

Så här ser eventet ut

Under tre onsdagar, 10/2, 24/3 och 28/4, kommer vi tillsammans att ta våra första steg i programmering. Via en live youtube-länk kommer barnen att koda i programmet Scratch tillsammans med programmerare från Kodcentrum. Barnen kommer även att få träffa programmerare från Schibsted som berättar varför det är så kul att jobba med teknik. Utbildningen är på Svenska men samtliga som har anmält sig kan delta, oavsett vilket land du bor i.

Före utbildningen

  • Barnen behöver ha tillgång till en dator med internet.
  • Länk till live eventet kommer att skickas ut på mail en vecka innan start.
  • Barnen får gärna bjuda med sig en kompis att koda tillsammans med framför samma skärm.
  • Om du gör en sen anmälan bör ditt barn se tidigare inspelade lektioner – vi skickar dom till dig när du gjort anmälan.

Under utbildningen

  • Lektionerna leds av erfarna pedagoger från Kodcentrum.
  • Lektionerna är uppdelade – under första delen är det fokus på att gå igenom det spel som vi ska koda, under andra delen kodar vi. Barnen kommer ha direkt kontakt med pedagogerna via en chatt.

Schibsted samarbetar med Kodcentrum i Sverige och Lær Kidsa Koding i Norge. Tillsammans jobbar vi för att fler barn ska ha möjlighet att lära sig framtidens språk.


Vanliga frågor

Vad binder jag upp mig till när jag anmäler mitt barn?
Anmälan gäller för samtliga tre tillfällen under vårterminen, följande datum och tider gäller:

  • 10 februari 17:30 – 19:00
  • 24 mars 17:30 – 19:00
  • 28 april 17:30 – 19:00

För att ditt barn ska följa med i utvecklingen är det viktigt att hen är med på samtliga lektioner. Efter varje camp kommer vi att skicka ut en inspelning av lektionen så att de som inte kunde vara med live kan göra uppgifterna vid ett annat tillfälle. Det går inte att anmäla sig till enskilda lektioner.

Behöver mitt barn ha tidigare kunskaper i programmering eller Scratch?
Nej, kursen riktar sig mot nybörjare eller de barn som har lite kunskap i Scratch. Även barn med mycket kunskaper i Scratch är såklart välkomna att delta men fokuset ligger på att lära sig grunderna.

Vad händer om vi missar första tillfället?
Efter varje camp kommer vi att skicka ut en inspelning av lektionen så att de som inte kunde vara med live kan göra uppgifterna vid ett annat tillfälle. Vi uppmuntrar dock barn som inte deltagit vid första tillfället att logga in och prova på Scratch innan andra tillfället startar. Information om hur ni skapar ett gratiskonto i Scratch kommer att skickas ut i god tid innan första lektionen.

Kostar det något att anmäla sig?
Nej, det är helt kostnadsfritt. Vi vill att alla barn ska ha möjlighet att lära sig framtidens språk.

Mitt barn pratar norska, kan hen vara med ändå?
Självklart! Utbildningen är på svenska men så länge ditt barn förstår svenska går det utmärkt. Alla som vill är välkomna att vara med.

Hur avregistrerar man sig?
På mail senast en vecka innan första campet: kidscodingcamp@schibsted.com


Kids Coding Camp är ett koncept som är utvecklat av Schibsted. Första evenemanget slog upp dörrarna sommaren 2019 och sedan dess har vi inspirerat och utbildat ca 150  barn i Sverige och Norge. Syftet är att fler barn och unga ska ha möjlighet att lära framtidens språk; programmering och kod.

Schibsted har byggts på entreprenörskap och innovation redan från starten 1839 och teknologi och digital utveckling är en av grundstenarna i vår verksamhet – liksom i samhället i stort. Därför är det ett naturligt steg för oss att tillgängliggöra programmering och kod för fler barn och unga. Programmering och kod är ett världsomspännande språk som förenar, förändrar och utvecklar människor och vår relation till teknologi.