– Jeg ble veldig overrasket, men veldig glad. Dette er stas og motiverende, og så er det utrolig kjekt at den jobben som gjøres av brukermarked-teamet verdsettes, sier Grethe. Hun understreker samtidig at det er mange som skal ha æren for den gode utviklingen som BT har hatt, samspillet mellom redaksjon, produkt og brukermarked er avgjørende for å lykkes.
Her er juryens begrunnelse:
Grethe hoppet inn i sin rolle som vikar, men har i 2019 ledet arbeidet med BTs brukerinntekter på en svært god måte. Resultatene er ikke til å kimse av: De digitale brukerinntektene har økt med 43 prosent! Særlig i prosjektet med å øke inntektene fra hver enkelt abonnent, trekkes hennes innsats fram. Kolleger beskriver henne som innovativ, ydmyk, åpen og lyttende.
– Veldig fortjent pris
– Grethe er en moderne ledertype. Hun er strategisk sterk, men også veldig god på gjennomføring. Hun får folk med seg, spiller andre gode fremfor å fremheve seg selv, er åpen og innovativ, sier Øyulf Hjertenes, sjefredaktør i BT.
Han er tydelig på at Grethe har vært helt sentral i å skape de gode resultatene til BT siste året, og at prisen er fortjent.
– Hun har blant annet vært arkitekten bak endringen i våre abonnementsprodukter i 2019, noe som har ført til at vi har flyttet flere tusen lesere over på et mer verdifullt abonnement. Prisen er også en anerkjennelse til BT og Schibsted i Bergen, og det setter vi veldig pris på, sier han.
Grethe Wiig Samdal har vært i BT siden 2014, og har siden 2017 jobbet i brukermarked. Før BT jobbet hun som business controller i Schibsted.
Juryen har bestått av Mari Midtstigen (juryleder), Grethe Gynnhild-Johnsen, Heidi Wiggen, Svein-Erik Hole, Christina Dorthellinger Nygaard og Tone Tveøy Strøm-Gundersen.
Andre finalister var Marie Havne, utviklingsredaktør i Firda, og Karoline Fossland, leder for Aftenpostens satsning på lyd.