Published 2020-05-05

Juan Carlos Lopez Calvet blir ny CTO i Schibsted Distribusjon

Han kommer fra stillingen som CTO i Ferdia, og gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer. Nå skal han og kollegene lage løsninger som sikrer kundene verdifulle tjenester, og en optimal brukeropplevelse.

Lopez Calvet er født og oppvokst i Mexico, og er utdannet innenfor telematikk. Han har blant annet bakgrunn fra Kahoot, og Telenors forsknings- og utviklingsavdeling. I Telenor var han med på å utvikle en av verdens første løsninger for mobilbetaling. Han har også jobbet en periode i Australia for selskapet Telstra, som utvikler smarte hjem. Nå er han tilbake i Norge, og gleder seg til å ta fatt på sin nye rolle som CTO i Schibsted Distribusjon.

– Jeg gleder meg skikkelig til å starte, og synes det er veldig motiverende å få jobbe innenfor et område som blir så viktig for samfunnet fremover. Schibsted Distribusjon har et enormt potensial for å gjøre folk sine liv enklere og tryggere, i en tid hvor bevegelsesmønsteret vårt er endret permanent. Vi skal lage løsninger som gir kundene en optimal brukeropplevelse, og som hjelper Schibsted med å effektivt utvikle Norges største distribusjonsnettverk, sier Lopez Calvet.

Skal fortsette å utvikle nye tjenester for fremtiden

Logistikk-tech er i rask utvikling. Bransjen står overfor store endringer innenfor både verdikjeder og data- og mobilitetsløsninger. Samtidig er mediedistribusjonsselskapene inne i en transformasjon. Det som tidligere kun var et nettverk for å distribuere aviser, har på kort tid utviklet seg til å bli distribusjonsnettverk for netthandel. For Schibsted Distribusjon er målet å fortsette å videreutvikle tilbud som kommer forbrukerne til gode.

– Vi utvikler hele tiden nye tjenester, og etablerer nye selskaper innenfor e-handel. Fellesnevneren for disse er at de gjennom ny teknologi er med på å forenkle og forbedre forbrukernes hverdag. For å vinne i markedet er vi avhengige av å ha de beste menneskene med oss på laget. Lopez Calvet har en sterk kompetanse innenfor produkt og teknologi, og en spennende bakgrunn fra både smart home-løsninger, startups og logistikk. Han har gjort et solid inntrykk gjennom intervjuprosessen, og vi gleder oss til å få ham på plass hos oss, sier administrerende direktør i Schibsted Distribusjon, Cathrine Laksfoss.

Lopez Calvet starter i den nye stillingen mandag 11. mai.