Published 2020-11-06

VG satte enda en ny trafikkrekord

Tidenes trafikkrekord på én dag i VG var et faktum onsdag: 71 millioner sidevisninger slår rekorden fra mars.

VG-gjengen i USA. Øverst fra v.: Nathalie Remøe Hansen, Stig Øystein Schmidt, Hanne Skartveit, Jostein Matre. Nederst fra v.: Linn K. Hillestad, Patrik E. Fjeldstad, Kristina Kinne, Ingeborg Huse Amundsen.

– Et eventyrlig tall, sier utviklingsredaktør Øyvind Brenne.

– Trafikken fra nedstengningen av Norge 12. mars knuste alle tidligere rekorder på sidevisninger i VG. Jeg trodde den kunne komme til å stå i årevis, men det ble altså bare et halvt år. VGs posisjon som primærdestinasjon for nyheter står fjellstøtt, og vi når ut til omtrent hele Norge når store ting skjer, sier Øyvind Brenne.

Han presiserer at det selvsagt hjelper at stemmetellingen i USA fikk fart på trafikken allerede fra midnatt.

Totalt hadde VG.no formidable 3,85 millioner unike brukere innom 4. november. Totalt var det rett over fem millioner unike brukere i VGs univers denne dagen.

Den mest leste artikkelen om utviklingen i valgresultatene mellom Joe Biden og Donald Trump var ved midnatt oppe i 3,65 millioner sidevisninger. VGTVs sending hadde onsdag morgen 687.000 visninger, og på valgnatten var over halvparten av seerne under 35 år.

– Det er ekstra gledelig at VGs fantastiske lagmaskin, med et topptrimmet VGTV-rigg, innsiktsfulle reportere og kommentatorer i felt og helter på desken, leverte varer på toppnivå. Trafikken vår på presidentvalget i USA stadfester VGs posisjon som ledende på breaking news i Norge. Men vi hviler ikke: Nå skal vi dekke valgdramaet, coronainnstramninger og alt annet på en måte som gjør at vi viser oss tilliten til vårt store publikum verdig, sier utviklingsredaktør Øyvind Brenne.